• کابینۀ شخصی

مروری بر بازار نفت - WTI

تجزیه و تحلیل بازارهای مالی و کالایی

مشکلات عرضه نفت روسیه و تضعیف نسبی دلار آمریکا

پس از اینکه دولت روسیه به شرکت ها دستور داد تولید خود را در سه ماهه دوم کاهش دهند تا به هدف 9 میلیون بشکه در روز برای اجرای تعهدات اوپک پلاس برسند، برنت در جلسه روز دوشنبه 1.5 درصد و WTI حدود 1.6 درصد افزایش یافت.

روسیه، یکی از سه تولیدکننده بزرگ نفت در جهان و یکی از بزرگترین صادرکنندگان فرآورده های نفتی، همچنین با حملات اخیر اوکراین به پالایشگاه های خود دست و پنجه نرم می کند، که به گفته تحلیلگران گلدمن ساکس، خسارتها برای چندین هفته حدود 900000 بشکه در روز ظرفیت را از بین برده است.
تأثیر وقفه در پالایش نفت بر قیمت نفت مبهم است: اثر نزولی ناشی از کاهش تقاضا برای پالایشگاه های نفت است و اثر مثبت آن کاهش بالقوه صادرات نفت از روسیه است.

در حالی که تاثیر حملات و کاهش نرخ بهره روسیه نامشخص به نظر می رسید، کاهش جزئی دلار آمریکا در مقایسه با جلسه قبل تا حدودی از قیمت ها حمایت کرد.
دلار ضعیف‌تر معمولاً خرید نفت به ارزهای دیگر را ارزان‌تر می‌کند که می‌تواند تقاضای کلی را پشتیبانی کند. دلار آمریکا ممکن است همچنان با فشار نزولی مواجه شود، زیرا انتظار می‌رود فدرال رزرو در اواخر سال جاری نرخ بهره را کاهش دهد و به طور بالقوه عاملی صعودی برای قیمت نفت ایجاد کند.

 


تحلیل تکنیکال

با نگاهی به نمودار قیمت می‌توان حرکت طولانی مدت قیمت‌ها در کانال صعودی را به خوبی مشاهده کرد. همچنان احتمال تقویت شدن قیمت‌ها و ادامه این حرکت وجود دارد.
 در حال حاضر قیمت‌ها در پایین سطح مقاومتی ۸۲ دلار معامله می‌شوند و خریداران برای چندمین بار تلاش می‌کنند تا به طور کامل از این سطح مقاومتی عبور کنند. در صورت موفقیت، مانع بعدی ۸۳ دلار و ۲۰ سنت خواهد بود که با عبور از آن راه را برای رسیدن به ۸۴ دلار و ۷۰ سنت هموار خواهد کرد.
اما سقوط قیمت‌ها به زیر سطح حمایتی ۸۱ دلار و ۴۷ سنت می‌تواند سیگنال فروش محدودی تا سطوح حمایتی بعدی، یعنی ۸۰ دلار و ۳۰ سنت و یا حتی ۷۸ دلار و ۹۰ سنت باشد.